Bästa apparna för att bygga hus och renovera

Funderar du på att renovera huset eller bygga nytt? Kanske du behöver tips på hur mycket virke du behöver för din veranda eller garage? Tack vare appar för Apple och Android kan du som hantverkare eller hobbyhantverkare få mycket hjälp och inspiration, ofta gratis.

Gratisblogg och Bygghandeln Online listar våra tips på de bästa apparna för att bygga hus, renovera, inreda och måla om.

Byggahus.se

Bygga hus app

Sveriges största sajt om att bygga och renovera hus har en egen app för iOS och Android som får rätt så bra betyg av användarna. Med den kan du ta del av nyheter, tester och fakta kring husbygge, delta i frågesporter, bli inspirerad av andras byggen och mycket mer.

SMHI Byggväder

SMHI Byggväder

SMHI Byggväder är en slags väderapp som är speciellt framtagen för dig som ska bygga hus.  Ska du sätta igång med en viss fas i ditt byggprojekt är det viktigt att hålla koll på vädret. Visst går det att använda en vanlig väderprognos, men i Byggväder får du tips på om vädrets makter kommer att tillåta exempelvis takbeläggning, resande av stommar eller att måla fasaden. Finns för både Android och iOS.

Bygga Ute

Bygga ute app

Svenska Träskyddsföreningen har en egen bygga hus app som hjälper dig att välja rätt virke och beräkna virkesåtgång. Tänk dig att du exempelvis vill bygga en altan eller farstu i trä. Då får du med hjälp av Bygga Utes detaljerade specifikationer på hur mycket regelvirke, trallvirke, träolja, skruv och spik du behöver införskaffa. Finns för både iOS och Android.

Lathunden

Lathunden - en bygga hus app

Svenskt Trä har också en egen bygg-app. Med lathunden kan du få både dimensioner och virkesåtgång för olika typer av konstruktioner. Här hittar du fakta om golv, altan, takstolar och takbjälkar, plus lite annat. Lathunden finns för iOS och Androidmobiler.

Rita eget med Lövångers Bygg

Rita eget hus

Lövångers Bygg har utvecklat en helt egen rita hus-app som de kallar för Rita eget. Den får bra betyg bland både Android- och iPhone-användare. Med denna applikation kan du själv skissa maskinhall, garage, stall, fritidshus eller verkstad. Ut kommer 3D-bilder, bygglovsritningar, prisuppskattning och produktblad. Superkul för dig som planerar att bygga nytt. Supersmart sätt av Lövångers Bygg att få nya kunder.

Nordsjö Professional Expert SV

Nordsjö Professional app för att måla om väggar

Det är många som frågar efter en provmåla huset-app som hjälper dig att byta färg på huset genom mobilen. Att se hur det skulle set ut alltså. Vad vi vet finns det ingen bra app som klarar av det än (men tipsa gärna i kommentarsfältet!). Däremot finns det en app från Nordsjö Professional med vilken du kan se hur ett rum ser ut i olika kulörer innan du målar. Färgsätt i mobilen och visa som bild eller video! Appen finns för både iPhone och Android.

Room Planner

Room planner app för inredning av bostad

En av de populäraste apparna för inredning. Tiotusentals användare har gett högsta betyg. Med denna app kan du inreda din lägenhet eller ditt hus med möbler från IKEA (och andra möbelmärken, men de kanske inte är så kända i Sverige). Flytta runt möblerna i rummet, se till så att måtten passar, skapa en ritning och gör en budget för ditt inredningsprojekt. För Android och iOS.

Husappen

Husappen för att hålla koll på ditt villaprojekt

Med Husappen får du full koll på hela ekonomin i ditt hus. Du kan dokumentera huset före och efter att du gör en renovering eller utbyggnad, scanna kvitton, ritningar, elscheman och färgkoder med mera. Sedan kan du följa husets hela historik genom en tidslinje och få koll på hur mycket du investerat sedan den senaste värderingen. Och mycket mer! Finns för iPhone och en version för Android är på gång.

 

 

 

Lämna en kommentar