Appar för betong? Ja – visst finns det sådana!

Idag finns det appar för nästan allt. Vi har tidigare tipsat om bland annat bygga hus-appar, och appar för att kolla elpriset. Det finns till och med mobilappar för braskaminer som berättar när det är dags att lägga på mer ved på brasan! Men betong – finns det verkligen appar för det?

Javisst. GratisBlogg har hittat 6 mobilappar som hjälper dig som ska jobba med betong.

BTB Betong

BTB Betong app

Ska du gjuta betong behöver du ta hänsyn till den exponeringsklass som betongen kommer att utsättas för. Det påverkar den betongkvalitet och betongsammansättning som du behöver för ditt projekt. Detta hjälper dig appen BTB Betong med. Du får svara på ett antal frågor om bland annat vilken miljö som armeringen kommer att utsättas för. Därefter får du konkreta tips (ursäkta ordvitsen) direkt på skärmen.

Dessutom innehåller appen funktionen miniarmering för att räkna ut vilket armeringsnät du behöver när du ska lägga platta på mark. Med hjälp av denna funktion kan du begränsa sprickbredden till följd av krympning. Finns för iOS och Android.

CO2-kalkylator för betong

CO2 kalkylator för betong

Med hjälp av så kallad miljöbetong går det att göra omfattande besparingar i CO2-utsläpp. Ja det krävs som bekant ganska mycket energi när man framställer betong. Å andra sidan är varaktigheten utmärkt och ofta finns det inte några bra alternativ heller. Men går det att minska på CO2-utsläppen så är det förstås ett starkt argument.

I appen väljer du mellan olika konstruktionstyper – stommar, garage & balkong, anläggning eller vindkraftverk. Därefter specificerar du konstruktionen mer i detalj. I slutsteget får du se hur mycket betong du kan spara, minskning i CO2-avtryck i procent samt hur många CO2 som släpps ut per kvadratmeter.

Denna app är användbar oavsett om du väljer miljövänlig betong eller inte ifall du vill kunna beräkna CO2-avtrycket för ditt bygge.

Builder Calc

Med appen Builder Calc får du en rad verktyg för att göra beräkningar till ditt byggprojekt. Bland annat finns en betongkalkylator. Du anger bara objektets längd, bredd och höjd så räknar appen ut hur mycket betong du kommer att behöva. Utmärkt för att beräkna betongplatta. Det finns dock inte stöd för mer komplexa uträkningar.

Tips – Behöver du information kring slipning av betong? Här hittar du tips på hur du slipar betonggolv.

Sydsten

Sydsten app

Betongleverantören Sydsten har en app för Android och iOS som hjälper dig att välja rätt typ av betong och betongpump för ditt byggprojekt. Här kan du även följa i realtid hur det ligger till med din betongleverans. Välj typ av betong, ange typ av projekt och beskriv det kort så kan du få ett erbjudande direkt via appen.

Min Betong

Thomas Min Betong app för betongleveranser

Appen Min Betong kommer från en av de ledande betongleverantörerna i Sverige, Thomas Betong. Här får du direkt översikt över alla betongleveranser som du har. Genom olika flikar väljer du att visa de leveranser som är planerade, pågående, levererade och avbokade. Smidigt ifall du har ett projekt på gång och har får leverans i flera olika omgångar över flera dagar.

Skanska Betong

Skanska betongapp

Byggjätten Skanska har också sin egen betong-app. Även här kan du få en översikt på var dina leveranser befinner sig och du kan dessutom följa dem på en karta. Appen är i övrigt ganska enkel och presenterar information om olika betongprodukter och bolagets säkerhetsarbete.

Har du tips om en bra app för betong? Lämna gärna en kommentar?

Lämna en kommentar