Kan man få gratis abonnemang till sin mobil?

Ja och nej. Inte direkt från dag ett. Fram tills i maj 2023 var det möjligt via Wifog Zero, men inte längre. Vi på Gratisblogg har dock ett ”vardagshack” att dela med oss av som gör att du kan ringa, sms:a och surfa kostnadsfritt efter en månad eller två. Vi bjuder också på ett bonushack om du vill få gratis mobil istället.

Så får du gratis abonnemang till din mobil

Om du jämför olika abonnemang ser du ganska snart att det är stor skillnad mellan olika mobiloperatörer. Inte bara i täckning utan även i pris.

Låt oss presentera vårt ”hack”. Tittar du i villkoren och jämför priset hos olika operatörer ser du att det går att hitta abonnemang för runt 80 kronor per månad. En av dessa heter Vimla. Du får 4 GB surf och obegränsat med samtal och SMS. Inte illa till att börja med. Men gratis?

Hemligheten heter ”tipsrabatt”. Vimla har ett belöningssystem som bygger på att du får 10 kronor rabatt på ditt abonnemang för varje ny kund som de får efter att du tipsat.

Med andra ord: Tipsar du åtta kompisar och alla skaffar ett Vimla-abonnemang så blir ditt abonnemang gratis så länge som de är kund.

För bra för att vara sant? Nej, faktiskt inte. Här kan du själv se vad Vimla säger.

Vimla använder Telenors nät och har en omtyckt support så det är inget trams. Ingen bindningstid, uppsägningstid eller dolda avgifter ska vi tillägga.

Så fungerar det:

  1. Du skaffar dig själv ett abonnemang hos Vimla. Det billigaste fungerar.
  2. Logga in på Mitt Vimla och klicka på Tipsning i menyn (du hittar den till vänster).
  3. Här hittar du en länk som du kan skicka till vem du vill. Skicka direkt via Facebook eller epost. Du kan även kopiera och dela den hur du vill.
  4. När någon klickar på din länk och skaffar ett abonnemang får du 10 kronor rabatt på framtida fakturor. Du får ett mail som bekräftelse på att någon nappat på tipset.

Någon hake? Nej, egentligen inte. Det enda är att det kan dröja ett par månader innan du får rabatten om den som tackat ja inte aktiverar sitt abonnemang direkt.

Tidigare fanns gratis mobilabonnemang från dag ett

Det fanns fram till 1 maj 2023 möjlighet att via en operatör som heter Wifog få ett helt gratis abonnemang till mobilen. Abonnemanget hette Wifog Zero.

Det hade 0,5 GB surf, 20 sms och 15 samtalsminuter per månad. Ingen månadsavgift eller startavgift.

Din motprestation för att få ett sådant helt kostnadsfritt abonnemang var att du fick samla poäng genom att se reklamfilmer och svara på enkäter.

Nu är det historia. Wifog Zero finns inte längre. Kanske lika bra det.

Kan man få gratis mobil till sitt abonnemang också?

Ja faktiskt. Det finns flera operatörer som erbjuder en gratis telefon om du tecknar abonnemang hos dem. Det gör de givetvis för att locka över dig dit, men vad gör väl det?

Tyvärr finns inte denna möjlighet hos just Vimla (det hade nog varit för bra för att vara sant). Däremot går det att få mobil ”på köpet” hos Tre, Halebop, Comviq, Telia och Hallon.

Räkna inte med att få en iPhone gratis utan det är ofta lite billigare telefoner det handlar om. Men det går ändå att få relativt bra mobiltelefoner den vägen, exempelvis vissa Samsung Galaxy, Google Pixel och Motorola Moto G.

Tänk som sagt på att operatörerna gör detta för att locka dig. En dyrare telefon är ofta förknippad med ett mer omfattande abonnemang och längre bindningstid. Ibland kan det därför vara smartare (och billigare) att köpa den telefon du vill ha, kanske med delbetalning, och välja ett abonnemang som inte är för stort för dina behov.

Lämna en kommentar