Väderappar – Ha koll på vädret med de bästa apparna!

Oavsett om du gillar vara ute eller inte, så är det alltid bra att koll på vilket väder det ska bli. Det finns flera bra väderappar för mobil eller surfplatta som dessutom är gratis. Här listar vi våra favoriter.

Appar för Android

Det finns ett flertal väderappar för Android-enheter, vissa är bättre än andra. Här kommer du att få tips på några av de bästa apparna:

AccuWeather

Accuweather väderapp

AccuWeather har väderprognoser upp till 15 dagar, samt prognos för pollen och UV. Tillika informerar appen om det finns risk för isbildning, hur molntäcket är eller om det finns risk för åska. AccuWeather appen är gratis!

The Weather Channel

The Weather Channel app

The Weather Channel ger dig en väder-, pollen och UV-prognos. Du får väderprognos upp till 10 dagar, samt info om molntäcket och allvarliga vädertillstånd via en detaljerad väderkarta. I appen kan du även spara dina favoritresvägar. The Weather Channel appen är gratis!

eWeather HDF

eWeather HDF

eWeather HDF ger dig meteorologiska data om hur vädret kommer bli tio dagar framöver. Dessutom har appen UV-prognos, information om vilket molntäcke det är, om det finns risk för is och larmar vädertillstånd som är farliga. eWeather är inte en gratisapp, men du slipper istället reklam.

Väderappar för iPhone

Har du en mobil enhet med ett iOS-system? Då får du här tips på några av de bästa väderapparna som du kan ladda ner till din iPhone eller iPad.

Storm Radar

Storm Radar

Storm Radar har ett flertal funktioner även i gratisversionen. Betalar du cirka 20 kronor slipper du reklam plus att du får ytterligare funktioner. Du får väderprognoser för de närmaste timmarna, men även flerdygnsprognoser. Det finns likaså inbyggd panel för varningar, då appen varnar för bland annat åska, regn och tropiska cykloner. Har bra funktioner för väderkarta.

WeatherBug

Weather Bug Väder-app

WeatherBug är en gratisapp som ger dig information om aktuella, detaljrika väderprognoser för varje timme och upp till tio dagar. Dessutom innehåller appen väderrelaterade artiklar och händelser som sker runt om i världen. Det går att betala cirka 30 kronor för att slippa annonser.

Weather Underground

Weather Underground väderapp

Weather Underground är perfekt om du har en Apple-klocka då du får en bättre användarupplevelse. Du får lokala väderprognoser, luftfuktighet, synlighet och daggpunkter, bara för att nämna några funktioner. Tillika kan du se på väderrelaterade videos från jorden alla hörn. Väder Underground är gratis!

Svenska väderappar

Vill du ha svenska väderappar finns det några du kan välja mellan som passar både till iOS- och Android-enheter:

  • Grönt väder med YR, SMHI och GFS – En app som kombinerar olika väderinstituts prognoser såsom YR (Norge), SMHI (Sverige) och GFS (USA), för att få exakta väderprognoser.
  • Vädret i Sverige – En smidig väderapp som är enkel att bläddra i och du får dagens väder helt automatiskt. Du kan växla mellan orter om du skulle vilja det.
  • Kustvädret – Sjöräddningssällskapet – En perfekt väderapp för dig som ska ge dig ut på sjön och till havs. Så slipper du hamna i sjönöd på grund av dåligt väder.

 

Lämna en kommentar